ADD BLUE

Предлагаме на Вашето внимание продукта AdBlue® BlueSky за вторично третиране на отработените газове за автомобили EURO 5 и EURO 6.

AdBlue® е технология, за която някой от вас са чували, а други тепърва се сблъскват. В редовете по-долу ще изпишем не малко полезна информация, която да ви бъде под ръка по всяко едно време. AdBlue® или още течността за дизеловия ауспух успява да превърне дизелите в по-екологични, като ограничава драстично изхвърлянето на азотните оксиди.

На онези от вас, които за пръв път попадат на нашия онлайн магазин, в частност на тази категория, следва да разкрием, че течността се намира в специално отделение в катализатора и представлява урея, разтворена в йонизирана вода.

Тя има една единствена цел, състояща се в това да „сграбчи" всички отработени газове и да ги превърне във вода и азот, когато те излизат от ауспуха.

AdBlue® - какво трябва да знаем

Важно е да вземете под внимание факта, че течността не е токсична, но е свръх активна, затова трябва да внимавате тя да не попада върху вас или по колата. Ако залеете себе си с част от съдържанието, то бихте могли да получите алергична реакция, зачервяване, кожен обрив или друг вид неприятно усещане, въпреки че самата течност е безопасна за човешкото здраве.

Разлята върху автомобила, твърде вероятно да се наложи нанасянето на повторен слой боя. Ако при невнимание разлеете от AdBlue® течността, то побързайте да попиете на момента със суха кърпа, след което да изполеете с вода.

Ако течността в автомобила е намаляла драстично, то навярно превозното ви средство няма да запали или ще се движи в щадящ режим. Това е един от ясните индикатори, че е време за смяна или доливане на течността. Днес модерните автомобили биват произвеждани с компютър, който навярно ще сигнализира за падане нивото на AdBlue®.

Не забравяйте, че тази технология също има своя разход, затова никак не е зле да го имате предвид, когато сте в търсене на ново превозно средство. Разходът, подобно на горивото, е резултат от редица фактори, включително методът на каране.

В категорията ще попаднете на различни разфасовки, сред които да посочите желаното количество. Нашият съвет е да закупувате по-малки туби, тъй като веднъж отворена течността губи полезните си качества, ако не бъде употребена. Ако ли пък имате приятел, с който можете да си поделите по-голяма туба, то бихте могли да се комбинирате при извършване на поръчката си.

Каквото и да решите, то бъдете сигурни, че изборът ви е правилен. Ние от Plama.bg държим изключително много на качеството, залягащо в епицентъра на фирмената ни политика. Успяваме да ви предложим продукти, които достигат до вас на конкурентно ниски и достъпни цени.